Thursday, June 28, 2012

Τσαρλς Νταλάρα: Υπερβολικά σκληροί οι όροι που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα



Υπερβολικά σκληρούς χαρακτήρισε τους όρους που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα, προκειμένου να λάβει βοήθεια από την Ευρωζώνη, ο επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF), Τσαρλς Νταλάρα.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα «Die Zeit», ο κ. Νταλάρα επεσήμανε ότι «η επιθυμία για δημοσιονομική πειθαρχία ήταν τόσο ισχυρή, ώστε ανάγκασαν τη χώρα να σφίγγει όλο και περισσότερο το ζωνάρι» και ζητεί να δοθεί στις χώρες με πρόβλημα περισσότερος χρόνος για τη μείωση των ελλειμμάτων τους.

«Συναισθηματικά, μπορ ώ να καταλάβω τη δημοσιονομική αυστηρότητα αλλά, από οικονομικής απόψεως, είναι λάθος. Όταν σ' ένα πλοίο αφαιρείς συνεχώς αέρα από τα πανιά του, κάποια στιγμή θα ακινητοποιηθεί. Το είδαμε να συμβαίνει αυτό στην Ελλάδα και το βλέπουμε τώρα και στην Ισπανία και την Πορτογαλία. Οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να δώσουν στις πληττόμενες χώρες κάπως περισσότερο χρόνο για τη μείωση των ελλειμμάτων» προσθέτει.

Εκτίμησε, μάλιστα, ότι η επιμήκυνση των δημοσιονομικών στόχων για την Ελλάδα θα κόστιζε περίπου 20 δισ. ευρώ. «Σε σύγκριση με τα ποσά τα οπο� �α ήδη επενδύθηκαν, αυτά τα χρήματα δεν είναι πολλά. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να δίνεται βοήθεια χωρίς όρους. Αντιθέτως, όσον αφορά στις δομικές μεταρρυθμίσεις, είναι απαραίτητος περισσότερος ρυθμός» ξεκαθάρισε ο διευθυντής του IIF.



Πηγή: http://greekznews.blogspot.com/

No comments:

Post a Comment