Friday, June 29, 2012

Νέα κριτική στην Ελλάδα από την Μέρκελ



Κριτική στην Ελλάδα και κατά τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στις Βρυξέλλες άσκησε η καγκελάριος της Γερμανίας Α. Μέρκελ, η οποία αναφέρθηκε σε προβλήματα που παρουσιάζονται στο ελληνικό πρόγραμμα, σε αντίθεση όπως υποστήριξε με την πρόοδο που έχουν πετύχει Ιρλανδία και Πορτογαλία.

Να προχωρήσει το μεταρρυθμιστικό έργο ζήτησε από τη νέα κυβέρνηση και το νέο πρωθυπουργό ο πρόεδρος του ΕΛΚ Βίλφριντ Μαρτένς .

Η αντιπροσωπεία της ΝΔ με επικεφαλής τον υπουργό Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη, μίλησε για δύσκολο και ανηφο� �ικό έργο που πρέπει να επιτελέσει η νέα ελληνική κυβέρνηση, επανέλαβε τη δέσμευση για παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ και σεβασμό των διεθνών δεσμεύσεων. Αναφέρθηκε επίσης στις αρνητικές επιπτώσεις της κρίσης, στην ύφεση και στην ανεργία που έφτασε το 23%, όπως και στην ανάγκη επικαιροποίησης του Μνημονίου.

Η αντιπροσωπεία της ΝΔ επισήμανε και τα εμπόδια που υπάρχουν, όπως στην έλλειψη εμπιστοσύνης, την γραφειοκρατία, τη διαφθορά τη φοροδιαφυγή κ.α. όπως και στην ανάγκη να διοχετευτούν στη χώρα κεφάλαια, είτε μέσω της Ευρωπαϊ κής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ), είτε μέσω ομολόγων έργου, ώστε να επιλυθούν τα προβλήματα ρευστότητας.
Ο κ. Χατζηδάκης, δήλωσε προσερχόμενος ότι «η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει μπροστά για τη μείωση των ελλειμμάτων και του δημοσίου χρέους. Αλλά και να εργαστούμε μαζί με τους εταίρους μας, έτσι ώστε το οικονομικό πρόγραμμα για τη χώρα να καταστεί πιο δίκαιο και λειτουργικό».​​



Πηγή: http://www.greekznews.com/

No comments:

Post a Comment