Tuesday, May 29, 2012

Ξεκίνησε, … να το περιμένετε


Ξεκίνησε, …να το περιμένετε
Μου πήρε πολλές ώρες για να καταλάβω το exit poll των 7μμ. Το βράδυ σχεδόν δεν κοιμήθηκα. Ευδαιμονιζόμουν. Τα λαμόγια ξεφούσκωναν. Συνειδητοποιώντας ότι κινδυνεύουν πλέον άρχισαν να ανασυντάσσονται γρήγορα. Εξαπολύουν επιθέσεις και ταυτόχρονα προσπαθούν να συσπειρωθούν. Τακτική γνωστή. Έχουν ηττηθεί. Ο δικομματισμός κατέληξε. Το μνημόνιο δε θα εφαρμοστεί. Κάποιοι το ξέρουν ήδη και γι' αυτό συνεχώς λένε το αντίθετο, επειδή αρνούνται να το πιστέψουν, δεν θέλουν βασικά. Είναι αλήθεια άλλωστε ότι οι αλαζόνες δύσκολα δέχονται το «όχι» κ αι γι' αυτό μετά τιλτάρουν (βλ. πρόταση δημοψηφίσματος).

Νιώθω αλλιώς. Είναι αλλιώς. Τώρα όλοι θέλουν κάποια πτυχή ανάπτυξης. Το λένε με ρυθμό αργό και σταθερό ώστε στο βάθος χρόνου να ξεχάσεις ότι αυτό συμβαίνει επειδή τους το είπε ο ελληνικός λαός.
Η κοινωνία έδωσε μαθήματα οικονομίας στους «ειδήμονες». Αναλογιστείτε, το πρόγραμμα που οι ίδιοι του οι δημιουργοί το είχαν μεταξύ σχεδόν εφικτό / μερικώς εφικτό, με τις εκλογές το απορρίψαμε. Το περίμεναν; Ίσως όχι. Άλλωστε, όλο το θέατρο του παρανοϊκού πολιτικού σκηνικού με πρωταγωνιστές τα μνημονιακά κόμματα αλλά και τον πρόεδρο της δημοκρατίας (συνειδητά δεν είναι με κεφαλαία) δείχνει ότι έπρεπε να κερδηθεί χρόνος.

Αμέσως το κόμμα του μνημονίου με τα μεγαλύτερα ποσοστά άρχισε να καλεί σε συσπείρωση/συστράτευση και ταυτόχρονα διεξάγονταν και δημοσκοπήσεις για να δουν τι απήχηση έχουν οι όποιες στρατηγικές τους. Μάταια βέβαια όλα αυτά.

Το μείζον θέμα δεν είναι εκλογές, δεν είναι το νόμισμα. Ούτε καν. Στις 18 Ιουνίου πρέπει να έχουν κάτι νέο να μας πουν αφού το μνημόνιο δεν ισχύει και από το κοινό νόμισμα δεν γίνεται να αποχωρήσουμε.
Τι θα κάνουν; Από άποψη πρωτοκόλλου δε γίνεται να αναθεωρήσουν δημόσια και διάπλατα το λάθος, ούτε να παραιτηθούν τόσο εύκολα από τα αναμενόμενα κέρδη τους. Στην ουσία κανείς δεν ξέρει πλέον τι θα γίνει. Το παιχνίδι εξελίσσεται μαζί με τους παίχτες και συν-διαμορφώνει το πλαίσιο/σύστημα. Οι λύσεις είναι πολλές και ευτυχώς για μας άσχετα αν όλα παρουσιάζονται ως διλήμματα. Άλλωστε το δίλλημα είναι για αυτούς που μπορούν να επεξεργαστούν ελάχιστα δεδομένα.

Η λύση που προτείνω είναι απλή και λογική με άξονα την ελληνική κοινωνία. Ξέρω ότι δε θα αρέσει σε κάποιους αλλά αυτή έχω. Λοιπόν, το κόμμα του μνημονίου πρέπει να χάσει τις εκλογές με εξευτελιστικά ποσοστά. Βασικά πρέπει να θέλει να ξεφτιλιστεί.


Εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα εάν βγει τότε θα είναι υποχρεωμένο να ακολουθήσει πιστά το μνημόνιο το οποίο έχει υπογράψει και δυστυχώς ακόμα και εάν έχει την πρόθεση να αλλάξει κάτι κανείς στην Ευρώπη δε πρόκειται να το ακούσει γιατί θα θεωρούν το θέμα λήξαν. Λογικό άλλωστε για αυτούς. Ίσως να βγουν κάποια σκάνδαλα στη φόρα πάλι από τους διεφθαρμένους πολιτικούς του ή κάτι που να κάνει ακόμα και τους πιστούς ψηφοφόρους να το σιχαθούν.
Η συγκυβέρνηση των μνημονικών κομμάτων έχει παραδώσει την αξιοπρέπεια των Ελλήνων και όλο τους τον πλούτο στους δανειστές. Εάν συνεχίσουν θα είναι κάτι ανάλογο με την Άλωση της Πόλης αλλά εν έτει 2012. Θα είμαστε πάλι σκλάβοι πουλημένοι για λίγα ευρώ. Εάν λοιπόν είναι έστω και στο ελάχιστο Έλληνες στο κόμμα του μνημονίου πρέπει να το πάρουν απόφαση γιατί άλλωστε και να βγουν να κυβερνήσουν δε θα έχει κανένα νόημα.

Τα αντί-μνημονιακά κόμματα από την άλλη είναι ο ιδανικός «τρόπος» για να ταράξουν τα νερά με την καλή έννοια πάντα. Δε φοβούνται γιατί δεν είναι μπλεγμένα στη διαπλοκή και σου λέει και να βγούμε από την ευρωζώνη μπορούμε να μείνουμε στη Ε.Ε. και να συνεχίσουμε με την πολιτισμική ένωση που είναι και καλύτερη από την νομισματική.

Παράλληλα, πρέπει να καταλάβουν στην Ε.Ε. ότι δεν είναι η Ελλάς με τα άθλια οικονομικά της που πρέπει να ανεχθούν αλλά η Γερμανία με την αλαζονική και αδιάλλακτη συμπεριφορά της. Οι Έλληνες έχουν δώσει πολλές μάχες για την Ευρώπη ακόμα και στην πρόσφατη ιστορία και τους αξίζει η Ευρώπη να τους σώσει ειδικά εάν πρόκειται μόνο για χρωματιστό τυπωμένο χαρτί.
Είναι λογικό άλλωστε σε μια ένωση να μην είμαστε όλοι ίδιοι. Εντάξει, οι Γερμανοί είναι πρώτοι στη βιομηχανία. Αυτό το ξέρουμε από την πρώτη βιομηχανική επανάσταση. Κανείς δε θέλει να τους περάσει και ίσως είναι και δύσκολο να το κάνει κάποιος. Αυτό δε σημαίνει όμως ότι οι πολιτισμικές αξίες που έχει δώσει η Ελλάδα στην Ευρώπη είναι λιγότερης σημασίας από τα βιομηχανοποιημένα προϊόντα. Ούτε έχουμε στο λαιμό μας το χαμό εκατομμυρίων ανθρώπων από 2 παγκόσμιους. Όμως μέσα σε μια ένωση όλοι ανεχόμαστε τους άλλους γιατί έχουμε πολιτισμό . Ή τουλάχιστον αυτό λέμε αναμεταξύ μας.

Όπως και να έχει πάντως το θέμα είναι γρίφος και για τις 2 πλευρές. Τι θα γίνει; Η αλήθεια είναι ότι το μνημόνιο είναι απάνθρωπο και γι' αυτό το καταδίκασε ο ελληνικός λαός. Η τρομοκρατία όμως των ΜΜΕ καλά κρατεί για να μην αφήσει το κόσμο να σκεφτεί καθαρά. Δε καταλαβαίνουν ότι εάν στην Ε.Ε. ήταν καλοί αξιωματούχοι δε θα μας άφηναν σε αυτά τα χάλια. Άλλωστε γι' αυτό έχουν όλοι λυσσάξει με κριτικές κατά της Ελλάδας ώστε οι υπόλοιποι λαοί να μην δουν την ανθρωπιστική κρίση που φέρνει αυτή η πολιτική αλλά ότι μας αξίζει η τιμωρία. Μη ξεχ νάμε ότι πιο «πρόβατα» λαούς από τους βόρειο-ευρωπαίους δε υπάρχουν (απόδειξη οι πόλεμοι που έκαναν).

Εύχομαι το μήνυμα μου να φτάσει στα σωστά μάτια και να σκεφτούν ανθρωπινά και λογικά κάποιοι που μπορούν να κάνουν κάτι κάλο για την εξαθλιωμένη ελληνική κοινωνία. Ακόμα και εάν το κόμμα του μνημονίου δε συμφωνεί με αυτά που λέω για τους δικούς του λόγους εγώ θέλω να πω στο κόσμο να ψηφίσει αντί-μνημονιακα (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΚΚΕ).
Είναι άλλωστε πόλεμος αυτό που γίνεται και χρειαζόμαστε άφθαρτους και νέους πολιτικούς να μας τραβήξουν σε νέες δυναμικές.
Πείστε τους φίλους σας και συνάνθρωπους σας να μην ψηφίσουν το μνημόνιο για ακόμα μια φόρα παρόλο την πίεση από παντού. Πρέπει να αντισταθούμε στην σκλαβιά του ευρώ. Δεν αξίζει. Το μότο της Ελλάδας είναι «Ελευθερία ή θάνατος» και έχουμε αναγεννηθεί από τις στάχτες μας πολλές φόρες στα χιλιάδες χρόνια πολιτισμού σε αυτή τη μικρή γωνιά της νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Πηγή: http://www.ramnousia.com/

No comments:

Post a Comment