Saturday, June 28, 2014

Τρεις συλλήψεις μελών της τουρκικής οργάνωσης DHKP-C στα Εξάρχεια

Σε τρεις συλλήψεις μελών της τουρκικής οργάνωσης DHKP-C προχώρησαν το βράδυ της Παρασκευής oι Αρχές, μετά από επιχείρηση της Ασφάλειας Αττικής στα Εξάρχεια.

Συγκεκριμένα η Ασφάλεια προέβη σε έρευνα στο σπίτι μίας γυναίκας τουρκικής υπηκοότητας στην οδό Σπύρου Μερκούρη, ενώ συνελή φθησαν δύο ακόμη άνδρες.

Κατά των συλληφθέντων είχαν εκδοθεί εντάλματα από τον Εισαγγελέα Λέσβου, για την υπόθεση μεταφοράς όπλων και εκρηκτικών με φουσκωτό σκάφος ανοιχτά της Χίου πέρσι το καλοκαίρι.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Αυγούστου του 2013, ηγετικά στελέχη της ακροαριστερής τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Μέτωπο» - DHKP-C είχαν συλληφθεί στη διάρκεια των ερευνών για την υπόθεση μεταφοράς οπλισμού με το εν λόγω ταχύπλοο.

Το σκάφος, μήκους 7 μέτρων, είχε εντοπιστεί θαλάσσια περιοχή μετ� �ξύ Χίου και Οινουσσών, από περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος. Στο ταχύπλοο επέβαιναν τέσσερα άτομα, δύο Έλληνες και δύο Τούρκοι υπήκοοι. Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι στο φουσκωτό υπήρχαν 2 αντιαρματικοί όλμοι, 4 χειροβομβίδες, 2 πιστόλια, 195 σφαίρες καθώς και δύο εκρηκτικοί μηχανισμοί.

Το σκάφος είχε ξεκινήσει το δρομολόγιό του από τη Μυτιλήνη και σύμφωνα με αρμόδιους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. είχε προορισμό τα τουρκικά παράλια.

Πηγή: http://www.eglimatikotita.gr/

No comments:

Post a Comment