Monday, June 30, 2014

Έπιασαν κι άλλους «Ροζ Πάνθηρες»

Πρόκειται για δύο άνδρες ηλικίας 58 και 51 χρόνων και μία 39χρονη γυναίκα που εντοπίστηκαν από αστυνομικούς του τμήματος Δελφών διαδοχικά και προσήχθησαν ως ύποπτοι.

Μέλη της διεθνούς σπείρας «Ροζ Πάνθηρες» που χτυπά κοσμηματοπωλεία σε όλο τον πλανήτη, θεωρεί η ΕΛ.ΑΣ. τους τρεις Σ� �ρβους που συνελήφθησαν στους Δελφούς και αποδείχθηκε ότι κρύβονταν πίσω από ένδεκα κλοπές και απόπειρες σε καταστήματα της περιοχής, αλλά και στη Χαλκιδική, τη Σπάρτη, την Κόρινθο και τη Φλώρινα.

Στην προανάκριση αποκαλύφθηκε ότι είχαν συγκροτήσει σπείρα από τις αρχές Ιανουαρίου του 2013 και, αφού έκαναν κατόπτευση στα κοσμηματοπωλεία που θα «χτυπούσαν», εμφανιζόταν ως πελάτες.

Μάλιστα, ο 58χρονος αναλάμβανε να απασχολεί τους ιδιοκτήτες τους οποίους έβρισκε προφάσεις για να τους βγάζει έξω από τα καταστήματά τους, δίνοντας έτσι χρόνο στους δύο συνεργούς του να αρπάζουν κοσμήματα και να τα κρύβουν σε ειδικές κρύπτες μέσα στα ρούχα τους.

Με τη μέθοδο αυτή έκλεψαν κοσμήματα και χρυσαφικά συνολικής αξίας άνω των 155.000 ευρώ από πέντε κοσμηματοπωλεία στη Χαλκιδική στην Ουρανούπολη, την Ιερισσό, τα Νέα Μουδανιά, το Νέο Μαρμαρά, την Σάρτη και το Πευκοχώρι, από άλλα δυο στη Σπάρτη, ένα στη Κόρινθο και ένα στους Δελφούς.

Στην κατοχή των συλληφθέντων κατασχέθηκαν 2.865 ευρώ, 5.260 δηνάρια Σερβίας, 300 δολάρια, μία λίρα Κύπρου, ένα χαρτονόμισμα των 500 δραχμών, τρία κ ινητά, μία φωτογραφική μηχανή και διάφορα άλλα μικροαντικείμενα, το αυτοκίνητο του 58χρονου καθώς και ένα πουκάμισο με ειδικά διαμορφωμένες θήκες και δύο κορσέδες με τιράντες που χρησιμοποιούσαν για να κρύβουν τα κοσμήματα.

Οι τρεις αλλοδαποί οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Άμφισσας που τους άσκησε δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και διακεκριμένες κλοπές και κρατούνται ώσπου να απολογηθούν στην ανακρίτρια Άμφισσας.
πηγή: protothema.gr

Πηγή: http://www.eglimatikotita.gr/

No comments:

Post a Comment