Thursday, June 26, 2014

Άνοιξαν την όρεξη τα αναδρομικά των δικαστικών

Να ενταχθούν οι ένοπλες δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας στην τροπολογία για την αποκατάσταση των αμοιβών των δικαστικών λειτουργών, ζητούν πέντε βουλευτές της ΝΔ προκειμένου όπως αναφέρουν, να μπορέσουν να την υπερψηφίσουν..

Πρόκειται για τους βουλευτές Ηλία Βλαχογιάννη, Ιορδάνη Τζαμτζή, Θεόδωρο Σολδάτο, Παύ λο Βογιατζή και Δημήτρη Κυριαζίδη.

Σε κοινή τους δήλωση, τονίζουν πως η αποκατάσταση των μισθολογικών «αδικιών» για τους δικαστικούς λειτουργούς, αποτελεί μια θετική εξέλιξη δεδομε΄νου πως προηγήθηκε η «δήλωση του Πρωθυπουργού ότι δεν θα υπάρξουν αυξήσεις και για τους βουλευτές».

«Περιμένουμε όμως ταυτόχρονη κίνηση αποκατάστασης των μισθολογικών αδικιών των στελεχών των Ενόπλων μας Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, που ήδη έχουν δικαιωθεί από την πρόσφατη απόφαση της ολομέλειας του ΣτΕ, έτσι ώστε να μπορέσουμε να υπε ρψηφίσουμε τη σχετική τροπολογία στη Βουλή», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι πέντε βουλευτές.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΤΑΡ για την πρωτοβουλία των 5, ο Ι. Τζαμτζής δήλωσε σχετικά:

«Δεν κάναμε κανένα κίνημα να μαζευτούμε. Και μέσα στη βουλή υπάρχουν σχέσεις, φιλίες, ζυμωνόμαστε, συζητούμε. Κάποιοι βάλαμε την υπογραφή μας. Μπορεί να είναι και άλλοι δε μπορεί να το αποκλείσω».

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν θα επιμείνει στη στάση του ακόμα και αν τεθεί θέμα διαγραφής του, δήλωσε πως «όταν κάνεις κάτι αποδέχεσαι και τις συν έπειες».
Σημείωσε επίσης, πως η αποκατάσταση των αμοιβών των δικαστικών δεν αποτελεί καμιά μνημονιακή υποχρέωση και πως ο ίδιος δε συνηθίζει να δηλώνει ότι θα καταψηφίσει κυβερνητικά μέτρα.

Για τη δύσκολη θέση στην οποία φέρνει η στάση των πέντε βουλευτών στην κυβέρνηση, ο κ. Τζαμτζής κάλεσε το συντάκτη της συγκεκριμένης τροπολογίας «να σκεφτεί» σε πόσο δύσκολη θέση φέρνει τους βουλευτές αλλά και εκείνους που έχουν δικαιωθεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας.
Ξεκαθάρισε πάντως, πως η συγκεκριμένη απόφαση δεν σχετίζεται με � �η στήριξή του στην κυβέρνηση, καθώς ο ίδιος βρίσκεται «στην πρώτη γραμμή» και παλεύει υπέρ των κυβερνητικών επιλογών.

«Αυτό που έχω πει είναι ότι δεν είμαι μουγκός. Θα μιλώ, θα καταθέτω την άποψή μου και όταν πιστεύω ότι έχω δίκιο θα το παλεύω», ανέφερε ο Ι. Τζαμτζής, σημειώνοντας πως τίθεται θέμα διαφύλαξης της αξιοπρέπειας.

Πηγή: http://kafeneio-gr.blogspot.com/

No comments:

Post a Comment