Saturday, July 28, 2012

Εντυπωσίασε η Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου

Με φαντασμαγορικό τρόπο έγινε η έναρξη των 30ων Ολυμπιακών αγώνων του Λονδίνου. Περίπου 80.000 θεατές βρέθηκαν στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου, ενώ υπολογίζεται ότι περισσότεροι από 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι ήταν επί της οθόνης. Η Ελλάδα μπήκε, ως είθισται, πρώτη με σημαιοφόρο τ ον Αλέξανδρο Νικολαΐδη, ο οποίος ήταν δύο φορές αργυρός Ολυμπιονίκης στην Αθήνα το 2004 και στο Πεκίνο το 2008...





Η τελετή έναρξης άρχισε με την ιστορία της χώρας του 17ου αιώνα. Τα πράσινα λιβάδεια και οι αγροί, που έδειχναν την αγροτική κοινωνία έδωσαν τη θέση τους στις πόλεις και στις πρωτοεμφανιζόμενες βιομηχανίες.
ΦΩΤΟ REUTERS.
Ο χλοοτάπητας ξηλώνεται και τη θέση του παίρνουν οι καμινάδες.  Στη  συνέχεια με τις πρώτες διαμαρτυρίες για τα πολιτικά δικαιώματα. Νέες καμινάδες υψώνονται και η εξέλιξη είναι ραγδαία.
Μάλιστα από κει θα δημιουργηθεί και ο τεράστιος κύκλος υψώνεται για να ενωθεί με τους υπόλοιπους τέσσερις, που βρίσκονται στον αέρα, σχηματίζοντας το λογότυπο των Ολυμπιακών Αγώνων.
Η εξέλιξη της τελετής είχε… άρωμα «κατασκοπικό». Ο Ντάνιελ Γκρεγκ ως Τζέιμς Μποντ πηγαίνει στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ γαι να δει την Βασίλισσα Ελισάβετ. Εκεί οι δύο του επιβιβάστηκαν σε ένα ελικόπτερο με κατεύθυνση το στάδιο. Οι δύο του θα κάνουν εντυπωσιακή είσοδο, καθώς έγινε από αέρος και συγκεκριμένα με αλεξίπτωτα που απεικόνισ� �ν την βρετανική σημαία.
ΦΩΤΟ REUTERS.
ΦΩΤΟ REUTERS.
Συ νέχεια με την εξύμνηση δύο μεγάλων βρετανικών επιτευγμάτων. Την παιδική λογοτεχνία και το εθνικό σύστημα υγείας. Ένα μικρό κοριτσάκι διαβάζει αποσπάσματα από τον Πήτερ Παν, αλλά και τον Χάρι Πότερ. Ύστερα έκαναν την εμφάνισή τους τα 101 σκυλιά της Δαλματίας, ήρωες από την Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων, αλλά και η Μαίρη Πόπινς
ΦΩΤΟ REUTERS.
The Olympic Stadium is lit up during the Opening Ceremony
Συνέχεια με ένα μουσικό αφιέρωμα στον βρετανικό κινηματογράφο Στα πλήκτρα την εμφάνισή του κάνει ο Μιστερ Μπιν κατά κόσμο Ρόουαν Άτκινσον ! Και ελληνικό χρώμα στην τελετή με μουσική Βαγγέλη Παπαθανασίου από την ταινία «Οι δρόμοι της φωτι άς», όπου ο Βρετανός κωμικός «εισέβαλε» και… κατάφερε να «νικήσει»
Από κει και ύστερα το γήπεδο μετατράπηκε σε ένα… μεγάλο πάρτι, όπου εναλλάσσονταν μουσικές από κάθε δεκαετία. Μετά κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή για τα άτομα που χάθηκαν μέσα στο έτος.
Λίγο πριν το τέλος της τελετής έγινε και η καθιερωμένη παρέλαση των χωρών και των αθλητών που θα λάβουν μέρος σε αυτούς του αγώνες με πρώτη την Ελλάδα.

Πηγή: http://kafeneio-gr.blogspot.com/

No comments:

Post a Comment