Saturday, September 28, 2013

Παραιτείται ο "χαμένος" Πέερ Στάινμπρουκ

Παραιτείται ο Ο Πέερ Στάινμπρουκ, ο μεγάλος χαμένος υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών των πρόσφατων εκλογών  της 22ας Σεπτεμβρίου στη Γερμανία, θα παραιτηθεί από όλα του τα αξιώματα στο Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD), όπως δήλωσαν πηγές του κόμματος, το οποίο πραγματοποιεί μια έκτακτη σύνοδο στο Βερολίνο...
Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσίευσε η ηλε� �τρονική έκδοση του περιοδικού Der Spiegel επικαλούμενη μέλη του SPD, ο  Στάινμπρουκ θα παραμείνει βουλευτής, ενώ επιθυμεί να συμμετάσχει και στις διερευνητικές επαφές με τους Χριστιανοδημοκράτες (CDU).

Το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων με τη Γερμανίδα Καγκελάριο αναμένεται να τεθεί προς έγκριση στα περίπου 270.000 μέλη του SPD, πιθανότατα στις 10 Νοεμβρίου, λίγες ημέρες πριν από το Συνέδριο του κόμματος στην Λειψία.

Στην αποψινή συνεδρίαση, οι Σοσιαλδημοκράτες αναμένεται να καθορίσουν την διαπραγματευτική γραμμή τους απέννατι στη ν Άγκελα Μέρκελ, προκειμένου να δεχθούν να σχηματίσουν μαζί με την θριαμβεύτρια των εκλογών μια ευρεία κυβέρνηση συνασπισμού.

Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Forsa , 2 στους 3 στελέχη του SPD (το 65% του κόμματος) είναι αντίθετοι στη συγκυβέρνηση με την Μέρκελ, λόγω του "παθήματος" του προηγούμενου  συνασπισμού με τους συντηρητικούς της Καγκελαρίου , το 2005-2009, που στοίχισε στην κεντροαριστερό κόμμα  το "χάσιμο" εκατοντάδων χιλιάδων ψηφοφόρων.

Αντίθετα, περισσότεροι από τους μισούς  Γερμανούς που ψήφισαν υπέρ τ ου SPD στις εκλογές, δήλωσε ότι θα χαιρέτιζε έναν "μεγάλο συνασπισμός" και μόνο το 40%  ήταν εναντίον της κυβέρνησης συνεργασίας.

Πηγή: http://kafeneio-gr.blogspot.com/

No comments:

Post a Comment