Tuesday, January 22, 2013

Δένδιας-“Η ανοχή του κράτους ενθαρρύνει την τρομοκρατία- Δε μπορώ να αποκλείσω νέα χτυπήματα”

«Δυστυχώς στην Ελλάδα η τρομοκρατία υπάρχει από το 1974 και μετά. Υπήρξε μια ψευδαίσθηση το 2002, όταν συνελήφθησαν τα μέλη της "17 Νοέμβρη" ότι η χώρα είχε ξεμπερδέψει με το θέμα της τρομοκρατίας. Αυτή η ψευδαίσθηση διαλύθηκε πολύ γρήγορα.
 Η χώρα δεν έχει πετύχει να κλείσει αυτό το λογαριασμό με την τρομοκρατία από το 1974», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης, κ. Νίκος Δένδιας, μιλώντας στην εκπομπή «Ανατροπή» με τον Γιάννη Πετρεντέρη. «Από τον Νοέμβρη και μετά, είχαμε την αίσθηση πως θα υπήρχαν χτυπήματα. Ευτυχώς δεν είχαμε θύματα.

Δε μπορώ να αποκλείσω νέα χτυπήματα» , είπε, επίσης, ο κ. Δένδιας, σημειώνοντας πως τα χτυπήματα με τα γκαζάκια και οι πυροβολισμοί «πηγάζουν από την ίδια "μήτρα"». «Η πραγματικότητα είναι ότι η ανοχή του κράτους απέναντι στην ανομία ενθαρρύνει την εμβάθυνση της τρομοκρατίας και την βαρύτερη τρομοκρατία. Είναι αυτή που επιτρέπει στο τρομοκρατικό φαινόμενο να ανθεί, να στερεί ανθρώπινες ζωές, περιουσίες, να επιβάλει το φόβο στη χώρα», σημείωσε ο κ. Δένδιας, σχολιάζοντας πως εμπρηστικές επιθέσεις θα κάνουν κακό στον τουρισμό.
«Έχει κανείς την ψευδαίσθηση ότι τo 2013 θα είναι χρονιά – ρεκόρ για τον ελληνικό τουρισμό εάν βρέχει βόμβες στην Ελλάδα;», σημείωσε σχετικά. «νας τρόπος και ένας δρόμος υπάρχει για τη χώρα, για την κοινωνία, για τη συνταγματική τάξη και αυτός είναι η μηδενική ανοχή απέναντι στο φαινόμενο της ανομίας, είτε αυτό είναι κατάληψη, είτε είναι γκαζάκια, είτε βαριά τρομοκρατία», υπογράμμισε, σημειώνοντας ότι σύσσωμο το πολιτικό σύστημα πρέπει να καταδικάζει τέτοιου είδους φαινόμενα. Στην συνέχεια ανέφερε πως ο τρόπος που πολιτεύτηκε τον τελευταίο καιρό ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν βοήθησε σε μια απόλυτη καταδίκη του φαινομένου.
«Δηλώσεις του τύπου οι μολότοφ, οι μάσκες, τα καδρόνια ή τα κράνη είναι κάτι που ο καθένας έχει στο σπίτι του, δε μας βοήθησαν να δημιουργήσουμε όλα τα κόμματα του συνταγματικού τόξου μια απόλυτη άρνηση όλων των φαινομένων ανομίας που θα μας επέτρεπε όλοι μαζί να διεκδικήσουμε μια απόλυτη αποκατάσταση της νομιμότητας στο κέντρο της πρωτεύουσας και σιγά σιγά σε ολόκληρη τη χώρα», είπε χαρακτηριστικά.
«Ελπίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ περνάει μια φάση μετάβασης και θα συνεχίσει να στρέφεται προς τη νομιμότητα. Λυπάμαι όταν βλέπω πισωγυρίσματα όπως αυτό που περιέγραψα και που με βάζει σε ανησυχίες», συμπλήρωσε. Στην εκπομπή, τέλος, ήταν καλεσμένος και ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Συνασπισμού κ. Νίκος Βούτσης, ο οποίος, δήλωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει την παραίτηση του κ. Δένδια, καθώς έκανε «ευθεία σύνδεση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης με την τρομοκρατία».

Πηγή: http://www.eglimatikotita.gr/

No comments:

Post a Comment