Friday, August 30, 2013

Χρυσαυγίτες: «Δελφοί- ο ομφαλός της Γης» & Κασιδιάρης: «Η Χρυσή Αυγή είναι χριστιανικό κόμμα»

Οκτώ άτομα μέλη της Χρυσής Αυγής  προσήχθησαν αργά το βράδυ της Τετάρτης από τον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής. Οι προσαχθέντες, σύμφωνα με την αστυνομία, προσπάθησαν να διοργανώσουν εκδήλωση χωρίς να έχουν λάβει προηγουμένως άδεια.
Σύμφωνα με την αστυνομία, ομάδα 16 ατόμων επιχείρησε να διοργαν ώσει ομιλία μέσα στον αρχαιολογικό χώρο, με θέμα «Δελφοί- ο ομφαλός της Γης», χωρίς να έχουν λάβει προηγουμένως άδεια.
Ύστερα από σχετική καταγγελία, δύο διμοιρίες ΜΑΤ επενέβησαν και προσήγαγαν οκτώ άτομα, τα οποία βρίσκονταν ακόμα στον αρχαιολογικό χώρο.
Σύμφωνα με την αστυνομία οι προσαχθέντες, παρεμπόδιζαν και τους υπόλοιπους επισκέπτες του αρχαιολογικού χώρου, ο οποίος παρέμεινε ανοικτός χθες το βράδυ, στο πλαίσιο εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία σε όλη την Ελλάδα, για την αυγουστιάτικη πανσέληνο.

Κασιδιάρης: «Η Χρυσή Αυγή είναι χριστιανικό κόμμα» 
«Δεν ήθελαν να κάνουν τελετές στον Απόλλωνα, αλλά ιστορική ενημέρωση», δικαιολόγησε ο Ηλίας Κασιδιάρης την παρουσία μελών της Χρυσής Αυγής στον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών το βράδυ της Τετάρτης, που προκάλεσε ένταση και οδήγησε σε οκτώ προσαγωγές.
Ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής, σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, υποστήριξε πως η Χρυσή Αυγή δεν είναι ένα ειδωλολατρικό κόμμα, αλλά χριστιανικό. Ωστόσο όπως επεσήμανε, γίνονται δεκτοί στις τάξ εις του κόμματος ειδωλολάτρες και άτομα άλλων θρησκειών, εάν δεν «ζημιώνουν το έθνος».

Πηγή: http://piperistostoma.blogspot.com/

No comments:

Post a Comment