Tuesday, October 30, 2012

Καρχαρίες στους δρόμους του Νιου Τζέρσεϊ ! ((βιντεο+φώτο)



Φονικό ήταν το πέρασμα του τυφώνα Σάντι από την ανατολική ακτή των ΗΠΑ, αφού τουλάχιστον 14 άνθρωποι, ανάμεσά τους και δύο παιδιά, έχουν χάσει τη ζωή τους από τους σφοδρούς ανέμους και τις πλημμύρες. Στην αμερικανική μεγαλούπολη, η οποία ζει εικόνες βιβλικής καταστροφής, παρέλυσαν οι συγκοινωνίες, πλημμύρισε μεγάλο τμήμα μέρος της πόλης, εκατομμύρια σπίτια έμειναν χωρίς ηλεκτρικό. Σε επιφυλακή μονάδα πυρηνικής � �νέργειας στο Νιου Τζέρσεϊ. O τυφώνας συνεχίζει την καταστροφική του πορεία προς τα βορειοδυτικά.


Χάος επικρατεί στη Νέα Υόρκη, όπου δρόμοι και σταθμοί του μετρό πλημμύρισαν, ενώ αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από τα κύματα της θάλασσας.

Η άνοδος της στάθμης του νερού λόγω της παλίρροιας, προκάλεσε εκτεταμένες πλημμύρες στη περιοχή του Μπάτερι στο Μανχάταν, αλλά και στις σήραγγες στο Ιστ Ρίβερ και τον ποταμό Χάτσον.

«Το νότιο Μανχάταν καλύπτεται από θαλασσινό νερό, δεν υπερβάλλω», έγρ αψε ο Χάουαρντ Γκλάσερ, επιχειρησιακός διευθυντής στην πολιτεία της Νέας Υόρκης στο Twitter.

Η κατάσταση επιδεινώθηκε από τις πολυάριθμες διακοπές ρεύματος, που έχουν βυθίσει στο σκοτάδι ολόκληρες γειτονιές στο νότιο τμήμα του Μανχάταν, όπου περίπου 5,7 εκατομμύρια νοικοκυριά είναι χωρίς ρεύμα, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Οι διακοπές ρεύματος στο Μανχάταν θα διαρκέσουν μέχρι το πρωί της Τρίτης, «ίσως και περισσότερο», δήλωσε από την πλευρά του ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μάικλ Μπλούμπεργκ κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.
Στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Νέας Υόρκης, οι γεννήτριες δεν κατάφεραν να κρατήσουν την ηλεκτροδότηση σε επαρκή επίπεδα και οι ασθενείς χρειάστηκε να απομακρυνθούν.

Ανυπολόγιστες είναι και οι ζημιές στο Νιου Τζέρσεϊ, όπου ένας κάτοικος της περιοχής Μπρίγκαντιν έγραψε στο λογαριασμό του στο Facebook πως δεν μπορεί να βγει από το σπίτι του γιατί στους δρόμους κάνουν βόλτα καρχαρίες. δείτε τα βίντεο και τις φώτο εδώ



Πηγή: http://www.eglimatikotita.gr/

No comments:

Post a Comment